Thor Arne HauerARRANGØRog turlederJebel Saghro

 

Anti-Atlasfjellene

 

 

 

Marrakech – Ouarzazate - Nekoub

Kjøreturen fra Marrakech over det spektakulære Tizen Tiscka passet (2260 moh), og til Ouarzazate, tar rundt fire timer. For å kunne være ute i det landskapet vi kjører gjennom stopper vi og spiser medbrakt niste et sted på veien. Videre går turen sørøstover og ned til det lille tettstedet Nekoub, som opprinnelig var et gammelt handelsknutepunkt mellom fastboende og nomader. Her overnatter vi i den økologisk baserte kasbahen Baba Baha og forbereder oss til fotturen som starter tidlig neste morgen. Kjøreturen over fjellene tar det meste av dagen. Middag i kasbahen.

 

 

Nekoub – Tiguiza

Etter å ha hilst på folkene som skal følge oss på turen, dvs. fjellfører, kokk og hjelpere krysser vi en ørkenslette som leder inn mot fjellene Jebel Saghro. Berberstammen Ait Atta - som standhaftig kjempet i mot det franske styret og holdt på sin selvstendighet i over 20 år etter at franskmennene overtok administrasjonen av Marokko - lever fremdeles her. I små oaser dyrkes det aprikoser, dadler, fikener og mandler. Det var i dette området filmen Babel med Brad Pitt nylig ble filmet. Dagens mål er landsbyen Tiguiza som ligger på ca 1300 m.o.h. Vi etablerer leir like utenfor landsbyen og overnatter i telt.

Dagsetappe: ca. 7,5 timer.

 

 

Tiguiza – Ighazioune Nimlas

Vi spiser frokost ved teltene før leieren pakkes ned og muldyrene lastes opp. Dagens etappe går gjennom et område med svært formsterke fjell, og turens høydepunkt er de helt spesielle Fingerfjellene. Anti-Atlas fjellene er kjent for sin varierte geologi formet for over 500 millioner år siden og med formasjoner som gjør landskapet spesielt vakkert. Fossile havdyr og mineraler er en viktig eksportvare fra dette området. Vi overnatter spektakulært i fjellsiden litt over en liten oase og med utsikt til en stor del av Sør-Marokko. Lunsj og middag blir hver dag tilberedt av folkene som følger oss.

Dagsetappe: 6,5 timer

 

 

Ighazioune Nimlas - Kouaouch

Denne dagen følger vi smale muldyrtråkk i et landskap preget av mykere formasjoner, men i urgamle fjell. Vi kommer utpå dagen opp på høyfjellsplatået Tadaout med utsikt både til Jebel Bogaffer. I dette området lever det fremdeles nomader som på denne tiden av året har trukket opp i fjellene på jakt etter nytt beite og vann. Her vil vi sannsynligvis komme i kontakt med familegrupper som fremdeles lever i telt vevet av geitehår - et intakt nomadisk liv basert på dyrehold med geiter, sauer kameler - og hyppige forflyttninger. Vi overnatter spektakulært på 2300 m.o.h

Dagsetappe: 7 timer

 

 

Kouaouch – Imi N Ouarg

Dagens vandring går i de mest avsidesliggende, men tildels skogkledde delene av Jebel Saghro. Allikevel krysses fjellene jevnlig av folk, enten til fots eller på muldyr, og de gamle tråkkene og den livsstilen som har formet dem, er derfor i stor grad intakt. I passet Tizi Kauaouch opplever vi en storslagen panoramautsikt både mot sør, så vel som nord - mot HøyAtlasfjellene Vi kommer ned fra fjellene midt på dagen - spiser lunch - og kjører så via Ouarzazate opp til Høy-Atlasfjellene og landsbyen Tirzha.Etter en drøy time til fots overnatter vi på en en Gite med fine kvaliteter og varm dusj.

Dagsetappe:  5 pluss 1 time

 

 

Imi N Ouarg - Marrakech

Etter en kort vandring om morgenen kjører tilbake til Marrakech, hvor vi vil være framme midt på dagen.

 

 

 

På bestilling for vennegrupper på minimum 8 personer.