Torkel FærøKurslederFotografiet som formidler

 Essaouira

 

 

 Workshop ledet av fotograf Torkil Færø og Thor Arne Hauer

 

Så lenge vi mennesker har hatt språk, har vi fortalt hverandre historier, og et talende fotografi kan både forsterke og klargjøre det vi ønsker å formidle. Bilder kan dessuten forføre og utfordre oss, vekke minner og skape håp – og føde nye fortellinger og med det framtidige visjoner. Aldri har fotografiet hatt større innflytelse enn nå.

 

 

 

Denne workshopen holdes i Essaouira i Marokko – en by som vet å holde på sine historier og menneskene som formidler dem. Denne hvitkalkede perlen av en kystby vil være vår inspirasjon til å virke og lære. Byens hurtige bevegelser, former, slitasjen, dens puls og estetikk, men også dens brutale virkelighet, skal fanges og bli til fotografier som forteller historier som du ønsker å dele med andre.

 

Kurset er et samarbeid mellom Torkil Færø og Thor Arne Hauer. Hauer vil forankre kurset til Marokko, og deltageren vil på den måten få med seg en dimensjon og kunnskap utover nye fotoferdigheter.

 

 

På kurset vil du lære om:

  • foto som medium – ulike fotografers tilnærming
  • hvordan styrke din egen historie
  • motivasjon og kreativitet
  • fargelære
  • hvordan du kan bruke kameraet for å få tilgang til historier
  • å identifisere egne fotografiske styrker og svakheter
  • å finne et språk for å bedømme bilder
  • å få til det du vil/en bedre arbeidsmetode

 

 

Med økt fokus i Marokko

I Essaouira fant Thorbjørn Egner mange av elementene han brukte til  å skape Kardemommeby, og det er nettopp noe av dette som også frister oss fotografer. Kameraets innebygde søken og rastløshet innebærer at en lett kan miste fokus, fordi en stadig blir fanget, og med det avsporet av byens mange inntrykk. På denne workshopen skal vi derfor jobbe med å finne fram til en god arbeidsform og fordype oss i valgte prosjekter. Det å kunne gå tilbake til de samme stedene – eller folka – gjennom en  hel uke gjør at både bildene og prosessen blir bedre og ikke minst så blir resultatet langt mer helhetlig. Gårsdagens erfaringer bearbeides over natten og gjør oss bedre rustet til neste dag. Med kamera som redskap kan vi  få tilgang til steder vi ellers ser på avstand eller passerer i forbifarten. Det å stoppe opp og etablere gode arbeids-rutiner er derfor nødvendig. Vi ønsker deg velkommen til en uke med dine bilder i fokus.

 

 

Om kursholderne:

Torkil Færø er lege og prisbelønnet fotograf og har holdt over 40 fotokurs i ni land. Han har gitt ut tre foto-bøker, samt to kursbøker i fotografi. Han har hatt separatutstilling og deltatt på gruppeutstillinger i inn og utland. Han er opptatt av oppdage verden gjennom kameraet og samtidig uttrykke deg gjennom bilder.

 

Thor Arne Hauer er skribent og fotograf og har laget seks bøker med utgangspunkt i Marokko. Han snakker flytende arabisk og har fartstid i Marokko tilbake til 1981. I 2017 åpnet han sitt eget fotogalleri i Essaouira.

 

 

Antall deltagere: 12

Kurspris: kr  8000,-

 

I tillegg til kurskostnaden kommer flybilletten og oppholdet, samt transport til og fra Essaouira. Vi har holdt av rom på Hotel Riad de Sud til alle som skal delta. Enkeltrom ca 400 NOK, dobbeltrom: 600 NOK.

 

 

Påmelding

 

Du vil få beskjed når turen har nok deltagere og flybilletter kan bestilles.