Terje SkåreKurslederLys som former

 

 

 

Fotoworkshop med Terje Skåre i Essaouira

 

Jeg så lyset, sier en gjerne om en oppdager noe som virkelig står fram, mens De fulgte hverandre som lys og skygge er brukt til å beskrive noe som henger tett sammen. Begge disse utrykkene illustrerer fotografens utfordringer i forhold til å oppdage, gjenkjenne og utnytte ulike former for naturlig lys.

 

 

 

Vi kjenner uttrykkene flatt lys, høylys, overlys, motlys, overgangslys, hardt lys, bløtt lys, kontrast osv. Lysets karakter varierer med tid og sted. Kunsten er derfor å være på riktig sted til riktig tid – samtidig som man evner å se, forstå og bruke dette lyset. Jakten på det riktige lyset er en spennende reise. Lys skaper stemning og dramatikk, lys modellerer og fremhever – ja, lyset former. I bunnen ligger motivet og fortellingen som formes av lyset gjennom komposisjonen og som blir til det endelige bilde. Det gjelder å finne balansen mellom lys og skygge. Uttrykket «å se noe i et gunstig lys» gjelder så absolutt også innenfor fotografering.

 

Marokko er verdsatt for sitt modellerende lys. Den formsterke arkitekturen med rene, geometriske flater og smale gater gir lyset  og skyggene et spennende spillerom. Stoffligheten og fargesjatteringene i kalkede vegger og organiske materialer er dessuten en patina som fotografiet liker godt.

 

Workshopen vil ha fokus på naturlig lys noe Terje Skåre har spesialisert seg på. Vi vil i løpet av uken lete opp lys, trene oss på å forstå og gjenkjenne ulikt lys, fotografere og evaluere hverandres bilder. Du vil også få individuell veiledning etter behov.

 

Terje har jobbet som fotograf i Oslo i en årrekke. Han er også en erfaren og engasjert kursholder med langt over 3.000 kursdeltakere de siste årene. (www.fotograf-skaare.no)

 

Workshopen vil gjennomføres i samarbeid med  Thor Arne Hauer som med mer enn 30 års fartstid i Marokko selv har gitt ut egne fotobøker. (www.marrakech.no)

 

 

Kursavgift: 8000,- (I tillegg kommer flybillett og opphold)

 

Antall deltagere: 12

 

Du må selv bestille flybilletten, mens vi har holdt av rom til alle som skal delta på et hotell hvor vi også vil ha gjennomgang av bilder og undervisning.  Du betaler selv hotellet ved avreise. Opphold i dobbeltrom ca 300,- pr natt pr pers.

 

 

Påmelding