Trekking i Høy-Atlasfjellene

 

 

Med oss på turen har vi lokal fjellfører, Marokko-kjenner Thor Arne Hauer,

egen kokk, muldyr og fjelltelt.

 

Vandringene går i elvefar, over øde fjellvidder, gjennom pass og i frodige dalfører. Dette er noen av Marokkos mest uberørte fjellområder, og turen vil ta oss tett på et tradisjonelt levesett og mektig natur.

 

Turskisse:

 

I Marrakech bor vi på hotell i mellomklassestandard like ved gjøglertorget Djema El Fna.

 

 

Marrakech – Telouet - Tighza

Kjøreturen fra Marrakech og opp til Telouet tar rundt fire timer. Vi spiser lunch i Telouet og besøker kasbahen (borgen) Thami El Glaoui bygget til ære for seg selv i den perioden da Marokko var under fransk administrasjon. Turen går så videre østover og inn til Anmeter, hvor den asfalterte bilveien tar slutt. Herfra forsetter vi i en drøy time til fots og overnatter på en sjarmerede Gite i landsbyen Tighza.

Dagens etappe: En drøy time til fots gjennom et klassisk, vakkert dalføre.

 

 

Tighza – Anaghmer

Etter å ha hilst på fjellføreren og fått bagasjen opp på muldyrene, begynner vi på dagens etappe som tar oss fra 1900 m.o.h opp til 2700 og dette områdets største innsjø. Formiddagens vandring går opp gjennom en frodig dal dominert av mandeltrær, fiken og granatepler dyrket på flere tusen år gamle steinsatte terrasser. Etter lunsj forsetter vi over de langt goldere Azibs-fjellene og kommer opp på høyfjellet. Vel framme overnatter i telt med utsikt til innsjøen omgitt av mektige fjell, som selv om sommeren kan ha snø på toppene.

Dagens etappe: ca 6,5 timer.

 

 

Anaghmer – Tizen Tamadla – Taoudja Azibs

Vi starter dagen med å gå opp til Tizen Tamadla som ligger på rundt 2900 meter og er turens høyeste punkt. Herfra har vi utsikt mot Ouarzazate, Anti Atlas-fjellene og store deler av Sør-Marokko - hvor Saharaørkenen begynner. Etter en rast på toppen vil vi i løpet av formiddagen passere flere mindre fjellpass med en variasjon fra røde til sorte fjellmassiv. Dagens siste etappe går opp til teltleiren som ligger på en gresslette som byr på flott utsikt med tilhørende setre og beitende husdyr.

Overnatting i telt på 2400 m.o.h

Dagens etappe. Ca 6,5 timer

 

 

Taoudja Azibs

Dag til egen disposisjon med lunch og middag i  den samme leiren som dagen før. Det er flere fine topper i dette området som kan utforskes på egen hånd.

 

 

Taoudja - Azibs - Megdaz

Denne dagen følger vi et smalt muldyrtråkk som går gjennom et område som har en geologi som kan minne om den vi finner på Svalbard, og som fører oss til den befestede og ikke minst svært intakte landsbyen Megdaz. Men for å komme dit må vi først forsere fjellpasset Tizi-n-Taghorgist, hvor vi stopper og spiser lunsj. På dagens vandring kommer vi forhåpentligvis i nærkontakt med halvnomader som har flyttet opp på fjellet for sommeren. Siste del av turen går gjennom et jordbrukslandskap med valnøtt, fersken og poppeltrær. Overnatting på en Gite - med varm dusj.

Dagens etappe: 7 timer

 

 

Megdaz - Imazayen

Fra Megdaz går turen opp gjennom det overveldende og canyonliknende dalføret Tassaout. Dette områdene var tidligere tett befolket, og bærer den dag i dag preg av et intakt jordbruk og en sterkt rotfestet berberkultur. Dagens mål er høyfjellssletten i nærheten av landsbyen Imazayen og for å komme dit må vi gi oss i kast med en bratt stigning hvor stien krysser oppover i dalsiden. Vel framme overnatter vi i telt på ca 2300 m.o.h. Også denne leirplassen med en fantastisk utsikt mot mektige fjellmassiv.

Dagens etappe: 7 timer

 

 

Imazayen - Marrakech

Etter en kort vandring om morgenen blir vi hentet i landrovere og kjørt tilbake til Marrakech, hvor vi vil være framme ved lunsjtider.

 

 

Marrakech - Oslo

Hjemreise - eller at en eventuelt velger å bli noen dager ekstra i Marrakech eller i Essaouira og bo på Villa Maroc ute ved kysten.

 

 

På bestilling for vennegrupper på minimum 8 personer.

 

Thor Arne Hauer

ARRANGØR

og turleder