Thor Arne HauerARRANGØRog kurslederOm Thor Arne Hauer

 

Thor Arne Hauer vokste opp på Nøtterøy og reiste for første gang til Marokko da han var 20 år. Som ornitolog. Der ble han i nesten 10 år og lærte seg flytende arabisk og tilegnet seg bred land og kulturkunnskap i det som senere har blitt hans spesialfelt. På åttitallet jobbet han med lærings og kultur-reiser, mens han på nittitallet var tilbake i Norge og arbeidet humanitært for blant andre Norges Røde Kors og Konfliktrådene. Han var også med på å starte Senter for konflikt-håndtering og fredsbygging (CCM) og å etablere konflikthåndtering som fag i videregående skole, samt å undervise i megling som metode blant annet på Nansenskolen.

 

Tilbake i Marokko startet han i 2000 sitt eget kurssted og nettstedet www.marrakech.no. Redaktør Helge Baardseth,  Norsk Fotofagskole, forfatter Jonny Halberg, fotograf Morten Krogvold, skuespiller Marie Louise Tank, forfatterne Hanne Ørstavik og Niels Christian Geelmuyden,  billedkunstner Vigdis Bitustøyl Jacobsen, arkitekt Rolf Jacobsen og fotograf Torkil Færø er noen av dem han har samarbeidet med.

 

Hans første bok Marokko (Cappelen) kom i 1998. Senere har han gitt ut Møter i Marrakech 2012, Yrker fra en tid som blir borte, 2013 (Olifant), Marokkanske folkeeventyr  2014 (LSP Forlag) I 2016 gav han ut fotoboken Marokko beldi og i 2017 fulgte han opp med BIRDS – også dette en fotobok.

 

Hauer åpnet også sitt eget fotogalleri i Essaouira, Marokko i 2017.