Thor Arne HauerARRANGØRog kurslederOm Thor Arne Hauer

 

Thor Arne Hauer vokste opp på Torød, på Nøtterøy og reiste for første gang til Marokko da han var 20 år. Der ble han, med et års avbrudd på jordbruksskole, i nesten 10 år. Han lærte seg tidlig flytende arabisk og gikk sine første runder i det som senere har blitt hans spesialfelt. På åttitallet jobbet han med lærings og Temareiser, mens han på nittitallet var tilbake i Norge og arbeidet for Norges Røde Kors, Konfliktrådene og var med på å starte CCM (Senter for konflikthåndtering). Han var også med på å etablere konflikthåndtering som fag i videregående skole, samt å undervise i megling som metode blant annet på Nansenskolen og et utvalg av flyktninge-mottak gjennom det UDI finansierte prosjektet «Veien Hjem».

 

Tilbake i Marokko startet han i 2000 sitt eget kurssted og nettstedet www.marrakech.no. Redaktør Helge Baardseth,  Norsk Fotofagskole, forfatter Jonny Halberg, fotograf Morten Krogvold, skuespiller Marie Louise Tank, forfatter Niels Christian Geelmuyden, arkitekt Rolf Jacobsen og fotograf Torkil Færø er noen av dem han har samarbeidet med. Forfatter Hanne Ørstavik vil i 2016 starte som ny kursholder i Marrakech.

 

Hans første bok Marokko (Cappelen) kom i 1998. Senere har han gitt ut Møter i Marrakech 2012 og Yrker fra en tid som blir borte 2013 (Olifant) og Marokkanske folkeeventyr  2014 (LSP Forlag).

 

Hauer har i de siste årene utforsket Atlasfjellene til fots, ifølge med kunstnere, arkitekter og geologer.