Rolf JacobsenKurslederTegnereise

 

Marrakech – Nekob – Zaghrofjellene

 

 

Tegnereisen er ledet av arkitekt Rolf Jacobsen og Thor Arne Hauer

 

Vi danner et reisende kollegium

 

Vi opplever Marokkos landskap, arkitektur og folk

 

Vi reiser med tegneblokk og kanskje fotoapparat

 

Vi reiser med et åpent sinn

 

 

 

Marokko har både vært og er et viktig inspirasjonssted for skapende mennesker og framstår på sitt beste som et eldorado av farger, former, landskapstyper og livsstiler.

Det er i møte med det fremmede, filtrert gjennom vårt personlige og faglige perspektiv, at nyskapende ideer og uttrykk blir til. Derfor kan møtet med det tilsynelatende fremmedartede være av stor betydning for å komme seg videre både som fagperson - og som menneske.

Av nordmenn er det arkitekten Sverre Fehn og forfatteren Torbjørn Egner, som ikke bare har hentet, men også brukt og videreutviklet sine erfaringer og ideer fra Marokko. Men listen over kunstnere som har latt seg inspirere, malt og tegnet i Marokko er lang: Van Gogh, Matisse, Delacroix, Jacques Majorelle og Corbusier.

 

 

Programskisse:

 

Oslo – Marrakech

I Marrakech overnatter vi på Hotell Riad Omar som ligger like ved Djema El Fna, den sentrale markedsplassen i Marrakech. Vi møter Thor Arne, introduserer turen, blir litt kjent og får snust inn litt av stemningen i Marrakech.

 

Dag 1 og 2

Fra Marrakech reiser vi sørover og krysser Atlasfjellene. Turen går via Ouarzazate og til tettstedet Nekob, som ligger i  åpnet og formsterkt ørkenlandskap. Vi bor på Baha Baha, en av stedets mange kasbaher bygget av stampet jord. Nekob er preget av naturfargede, organiske byggematerialer, symmetriske flater, intens sol og sval skygge. Vi bruker den neste dagen til å utforske, tegne og oppleve dette spesielle stedet.

 

Dag 3 – 5

Etter to netter i Nekob reiser vi inn til foten av Zaghro-fjellene og legger ut på en tre dagers fottur med to overnattinger i telt. Vi spiser lunch og tegner ved de spektakulære Fingerfjellene og fortsetter så til leiren hvor vi bor i to netter. Her bruker vi tiden til å tegne, noe en kan kombinere med å gå turer i området. Zaghro-fjellene har fremdeles en intakt nomadekultur og noen av Sør-Marokkos vakreste fjellpartier. Med oss på turen har vi egen kokk og telt etc med god standard.

 

Dag 6 og 7

Fra fjellet reiser vi tilbake til Nekob, tegner og overnatter på Kasbah Baha Baha, før vi igjen krysser vi Atlasfjellene og reiser tilbake til Marrakech hvor vi overnatter Riad Omar og får mer tid til Marrakech, til souken og folkelivet.

 

Marrakech – Oslo

Hjemreise

 

 

Turpris: 10.400,-

Enkeltrom: 800,-

 

Under fjellturen beholder vi rommene på kasbah Baha Baha slik at vi kan reise opp i fjellene kun med det som er nødvendig for denne turen.

 

Turprisen inkluderer ikke flyreisen (ca 3000,-), men ellers alt av transport , overnattinger i dobbeltrom og helpensjon. Turen er lagt opp fra lørdag og lørdag og tilpasset Norwegians direkte flyvning fra Oslo til Marrakech.

 

Påmelding

 

Du vil få beskjed når turen har nok deltagere og flybilletter kan bestilles.